Author Topic: Has anybody else put Ohlins forks on a Gen 2 Connie?  (Read 5437 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Gumby

  • Officer
  • Sport Tourer
  • ****
  • Posts: 2683
  • Black 2011
  • AREA: Northwest Area
  • COG#: 10640
  • Membership Level: Area Director
Re: Has anybody else put Ohlins forks on a Gen 2 Connie?
« Reply #25 on: August 15, 2014, 02:04:32 pm »
Spliced an 09 rear sensor to the new 11 plug and got everything installed, but I still have the Error message. :'(  I can remove the error message by holding the top button and hitting the bottom one on the dash but then I get to stare at a bunch of lights and my ABS & traction control is no longer functional. HELP! I was going to try and disconnect the battery last night and see if it resets, but I forgot cause it was my birthday and I was drinkin beer.
:beerchug:
I will try that tonight, but does anybody have any other suggestions or idea why the splice would not work?


I also had to put my ugly stock fender back on until I buy a new ZX14 fender. The ZX10 fender and brackets I had on it will not work with the Ohlins.


Offline Old Man on a Connie

  • South West Area Director (Past)
  • I Need a Life
  • ******
  • Posts: 5260
  • AREA: Southwest Area
  • COG#: 9932
  • Membership Level: Active
Re: Has anybody else put Ohlins forks on a Gen 2 Connie?
« Reply #26 on: August 15, 2014, 11:18:42 pm »
Damn there bendable buddie. Did you roll before the Xmas tree lite up or right off the bat? If you rolled it first are the chime rings different? At least you got some Cervesa for your Bday.
"I don't always ride street bikes, but when I do, It's a Concours. A C14 '11 silver to be precise." OTP 2017 Traveler. It was a Blast Baby. Still in it to Win it.

Offline mattchewn

  • I Need a Life
  • ******
  • Posts: 5208
  • AREA: Northeast Area
  • COG#: 10993
  • Membership Level: Active
Re: Has anybody else put Ohlins forks on a Gen 2 Connie?
« Reply #27 on: August 16, 2014, 01:20:45 am »
Tom,
Do you have the original sensor still? If so plug it in and see if you still have the error. If you do then you probably have to use a KDS to reset the ABS computer. If not then the impedance of the sensors must be different or the polarity is wrong?
Matt
2018 H2 SXSE.  (FAT SXSE)
2011 GSX1250 FA
2009 Ninja 500R. (wifes')
2001 Bandit 650  (kids')

Offline Gumby

  • Officer
  • Sport Tourer
  • ****
  • Posts: 2683
  • Black 2011
  • AREA: Northwest Area
  • COG#: 10640
  • Membership Level: Area Director
Re: Has anybody else put Ohlins forks on a Gen 2 Connie?
« Reply #28 on: August 26, 2014, 03:18:46 pm »
Bill finally came out to the house to pick up his windscreen that he paid for back in May. He explained to me what he thought would work.

And here is what I did to get this to work:
     1. Cut off the Gen 1 sensor that I had soldered on and put the Gen 2 sensor back on. (If you ever do this SKIP THIS STEP)
     2. Pressed the Gen 1 sensor out of it's bracket.

     3. Drill it out with a 27/64" drill bit.
     4. Completely cut the three fins off of the Gen 2 sensor.

     5. Cut the original Gen 2 bolt holder off following the contour as best you can. (I used a Dremel)
     6. Press the Gen 2 sensor into the Gen 1 bracket.
     7. Put sensor back onto Ohlins fork, DONE  DEAL!


Thanks Bill.   :beerchug:

Next step fabricate a new bracket for my ZX10 fender so I can take the Granny panties/OEM fender back off and show some more GOLD.  ;D

Offline LakeTrax

  • Crotch Rocket
  • ****
  • Posts: 1129
  • AREA: North Central Area
  • COG#: Forum
  • Membership Level: Forum Subscriber
Re: Has anybody else put Ohlins forks on a Gen 2 Connie?
« Reply #29 on: August 26, 2014, 03:30:54 pm »
There ya go!
Glad you got it fixed up Gumby. :great:

Now, sell this Ohlins stuff to me cheap...  :)

Offline The Pope

  • Crotch Rocket
  • ****
  • Posts: 1808
  • North Carolina AAD
  • AREA: Southeast Area
  • COG#: 9994
  • Membership Level: Asst. Area Director
Re: Has anybody else put Ohlins forks on a Gen 2 Connie?
« Reply #30 on: August 26, 2014, 08:36:32 pm »
Good deal!  :great:
The Pope
2011 Atomic Silver C-14 (aka TheImprovedSilverDammit)

"The Universe is a contest between engineers making things idiot-proof and God making bigger idiots. So far, God is winning by a wide margin." (Unknown author, well I don't know who said it.)

Offline ZG

  • I Need a Life
  • ******
  • Posts: 8177
  • AREA: Northwest Area
  • COG#: 9735
  • Membership Level: Active
Re: Has anybody else put Ohlins forks on a Gen 2 Connie?
« Reply #31 on: August 26, 2014, 11:19:09 pm »
 :08:   :great: :great:  :beerchug:

BAD A$$ isn't cheap, and cheap isn't BAD A$$...