Author Topic: Not found  (Read 2714 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline oldsawfiler

  • Crotch Rocket
  • ****
  • Posts: 1819
  • AREA: Northwest Area
  • COG#: 8062
  • Membership Level: Active
Not found
« on: December 27, 2010, 04:44:47 pm »
The last few days most of the time when I click on my bookmark for this website I get a cannot be found message.  I have even gotten it when I have clicked on the link on the cog-online home page.  Not allways obviously but most of the time.   Anyone else having this problem?  E-mailed Colin about it.  He said he would check into it.
Well...even if you fall on your face you're still moving forward.

COG # 8062  AMA # 1084053  ROMA

Offline doug

  • Road Bike
  • ***
  • Posts: 481
  • 'On The Road Again.. just can't wait..'
  • AREA: South Central Area
  • COG#: 9344
  • Membership Level: Active
Re: Not found
« Reply #1 on: December 27, 2010, 05:45:30 pm »
I can NOT get on via laptop or desk top and intermittent via Blackberry (how I am here now) I did the diagnose connection link via internet explorer and got a "windows tried a repair but a problem still exists. Windows cannot find "forum.cog-onlinemorg" windfows sent the request to the DNS server and the server responded that the name was unknown. Check the spelling of the name, or contact your network administrator or internet service provider. In a box.

ConRad the Concours... 2006 C-10 new to me 10/21/2010. 3,1xx miles old at purchase! "Blessed beyond reason"   COG #9344  CDA#0334

Offline doug

  • Road Bike
  • ***
  • Posts: 481
  • 'On The Road Again.. just can't wait..'
  • AREA: South Central Area
  • COG#: 9344
  • Membership Level: Active
Re: Not found
« Reply #2 on: December 27, 2010, 06:08:44 pm »
I think I just found it.
Sawfiler, did you get a smart phone (blackberry) for Christmas?  I had mine doing forum because I couldn't get in on the computer. I clicked the little polka dots (like a left click on puter) and selected "CLOSE" then tried and the laptop went right in. I suppose that is a block to keep others from riding in on our sign in.. Colin, if you get this (I will e-mail also) You may want to get it out. I will re-check to see if it is the problem.. :o
ConRad the Concours... 2006 C-10 new to me 10/21/2010. 3,1xx miles old at purchase! "Blessed beyond reason"   COG #9344  CDA#0334

Offline Cap'n Bob

  • GOLD STAR
  • *******
  • Posts: 10952
  • AREA: Northeast Area
  • COG#: 7134
  • Membership Level: Active
Re: Not found
« Reply #3 on: December 27, 2010, 06:27:11 pm »
Yeah, I tried with different computers. Not much luck. But I'm on now!  :D

Offline doug

  • Road Bike
  • ***
  • Posts: 481
  • 'On The Road Again.. just can't wait..'
  • AREA: South Central Area
  • COG#: 9344
  • Membership Level: Active
Re: Not found
« Reply #4 on: December 27, 2010, 06:28:32 pm »
YEP definately have to CLOSED out of the FORUM in the PDA to get to it from desk or laptop!

Thats why my momma named me DUH...G!!
ConRad the Concours... 2006 C-10 new to me 10/21/2010. 3,1xx miles old at purchase! "Blessed beyond reason"   COG #9344  CDA#0334

Offline oldsawfiler

  • Crotch Rocket
  • ****
  • Posts: 1819
  • AREA: Northwest Area
  • COG#: 8062
  • Membership Level: Active
Re: Not found
« Reply #5 on: December 27, 2010, 07:16:13 pm »
No Doug, just my laptop. 
Well...even if you fall on your face you're still moving forward.

COG # 8062  AMA # 1084053  ROMA

Offline Colin

  • Crotch Rocket
  • ****
  • Posts: 1880
  • I'd rather be riding!
    • Facebook
  • AREA: Northwest Area
  • COG#: Forum
  • Membership Level: Forum Subscriber
Re: Not found
« Reply #6 on: December 27, 2010, 07:32:58 pm »
I am almost 100% sure the issue is with the DNS. (Domain Name Service)
This is the service that takes an doamin name and convert's it into a IP address.
For some reason our sub-domin is not always resolving.
 
To help me ouut if you find you can't access the forum via forum.cog-online.org
try going to this address http://cogmos.www58.a2hosting.com
 
The chalenge is it's intermittant and I'm not seeing the problem with my systems.
Its affecting both East and West Coast folks and multiple network providers.
 
I'll do what I can to figure this out.
 
Colin
Selling my ZGRX - C10 with a ZRX1200 Engine - Details Here
Colin Prior

Offline doug

  • Road Bike
  • ***
  • Posts: 481
  • 'On The Road Again.. just can't wait..'
  • AREA: South Central Area
  • COG#: 9344
  • Membership Level: Active
Re: Not found
« Reply #7 on: December 28, 2010, 12:51:47 am »
1st time earlier today your link gave not found then a refresh on the link brought it back. Then just now 5 for 5 on your link Colin. 1st try when front page link didn't work. Came back a bit later and front page worked. 4 more tests of your posted link and all worked. I will go out from here and try side bar link next.
ConRad the Concours... 2006 C-10 new to me 10/21/2010. 3,1xx miles old at purchase! "Blessed beyond reason"   COG #9344  CDA#0334

Offline S Smith

  • Northeast Area Director
  • Officer
  • I Need a Life
  • ****
  • Posts: 5156
    • COG Northeast Area Home Page
  • AREA: Northeast Area
  • COG#: 3184
  • Membership Level: Administrator
Re: Not found
« Reply #8 on: December 28, 2010, 01:00:29 am »
Was intermittent yesterday...  today nothing. Just tried an experiment with Colin and pointed to a different DNS server and BAM! it works.  definitely smelling like DNS issue.
| Steve Smith | COG #3184 | MSF/CONREP RC |

There is more to be gained by members raising hands saying "I'll do that" instead of pointing fingers saying "nobody's doing that."

Offline Colin

  • Crotch Rocket
  • ****
  • Posts: 1880
  • I'd rather be riding!
    • Facebook
  • AREA: Northwest Area
  • COG#: Forum
  • Membership Level: Forum Subscriber
Re: Not found
« Reply #9 on: December 28, 2010, 04:25:50 pm »
This should now be resolved.
 
I placed a call with our hosting provider and they now report:
 

 

M. Prior,

We experienced a malfunction in DNS that would explain the activity you were seeing. It should be resolved now. Thank you for bringing the matter to our attention and feel free to reply with further issues.

Best,
Tim
Selling my ZGRX - C10 with a ZRX1200 Engine - Details Here
Colin Prior

Offline doug

  • Road Bike
  • ***
  • Posts: 481
  • 'On The Road Again.. just can't wait..'
  • AREA: South Central Area
  • COG#: 9344
  • Membership Level: Active
Re: Not found
« Reply #10 on: December 28, 2010, 04:28:13 pm »
HERE HERE !!! good Job!  :D I have had no problems today! ^-^ Thanks for gettin on it! :))
ConRad the Concours... 2006 C-10 new to me 10/21/2010. 3,1xx miles old at purchase! "Blessed beyond reason"   COG #9344  CDA#0334

Offline oldsawfiler

  • Crotch Rocket
  • ****
  • Posts: 1819
  • AREA: Northwest Area
  • COG#: 8062
  • Membership Level: Active
Re: Not found
« Reply #11 on: December 28, 2010, 04:38:25 pm »
+1
Well...even if you fall on your face you're still moving forward.

COG # 8062  AMA # 1084053  ROMA

Offline Camper Dave

  • Crotch Rocket
  • ****
  • Posts: 1671
    • The WOG
  • AREA: Southeast Area
  • COG#: Forum
  • Membership Level: Forum Subscriber
Re: Not found
« Reply #12 on: December 28, 2010, 04:44:43 pm »
Hmmmmm, maybe we can borrow Harry's OTP Flow-o-matic!
Seems our IT guy is slacking  :))
<--- is there any mechanism in place to deal with a non- productive, antagonistic, former non- member such as this?

Offline Froggz

  • Mini Bike
  • **
  • Posts: 199
  • AREA: Northwest Area
  • COG#: 8173
  • Membership Level: Expired - Expired Term
Re: Not found
« Reply #13 on: December 28, 2010, 07:13:22 pm »
I was going through withdrawals the last couple of days(i missed you guys)  :'(
It's all good today. :))
Claude/COG #8173 
08 C14  "Ribbit II"

Offline Cap'n Bob

  • GOLD STAR
  • *******
  • Posts: 10952
  • AREA: Northeast Area
  • COG#: 7134
  • Membership Level: Active
Re: Not found
« Reply #14 on: December 28, 2010, 07:14:12 pm »
Is it all fixed now?  :o

Offline Colin

  • Crotch Rocket
  • ****
  • Posts: 1880
  • I'd rather be riding!
    • Facebook
  • AREA: Northwest Area
  • COG#: Forum
  • Membership Level: Forum Subscriber
Re: Not found
« Reply #15 on: December 28, 2010, 10:41:44 pm »
Is it all fixed now?  :o

Yes I think so.
 
Dave, that's it your're off the Christmas card list LoL
Selling my ZGRX - C10 with a ZRX1200 Engine - Details Here
Colin Prior

Offline Slybones

  • Sport Tourer
  • *****
  • Posts: 2633
  • AREA: Northwest Area
  • COG#: 6953
  • Membership Level: Expired - Expired Term
Re: Not found
« Reply #16 on: December 29, 2010, 04:52:07 am »
Looks better to me
2003 Concours, 121K
2005 GL1800ABS, 52K
COG #6953, IBA 28004