Author Topic: Trouble posting images from Google Photos  (Read 860 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline bajakirch

  • Crotch Rocket
  • ****
  • Posts: 1227
  • CDA #0481 :-(
  • AREA: North Central Area
  • COG#: 10298
  • Membership Level: Active
Trouble posting images from Google Photos
« on: March 19, 2017, 02:52:30 pm »
I store most of my photos in a Google Photos account. In the past, I've been able to copy the photo's URL into the image link, and my photo would show up in my post. I tried that today with no success.

Anyone know what I could be doing wrong?
If you can't be a shining example, at least you can be a horrible warning.

Offline S Smith

  • Northeast Area Director
  • Officer
  • I Need a Life
  • ****
  • Posts: 5053
    • COG Northeast Area Home Page
  • AREA: Northeast Area
  • COG#: 3184
  • Membership Level: Administrator
Re: Trouble posting images from Google Photos
« Reply #1 on: March 19, 2017, 03:22:20 pm »
It's a Google Photos thing

Try going to specific photo in the album, right click and use “Copy Image Address” (in Chrome) or “Copy Image Location” (in Firefox)?
| Steve Smith | COG #3184 | MSF/CONREP RC |

There is more to be gained by members raising hands saying "I'll do that" instead of pointing fingers saying "nobody's doing that."

Offline bajakirch

  • Crotch Rocket
  • ****
  • Posts: 1227
  • CDA #0481 :-(
  • AREA: North Central Area
  • COG#: 10298
  • Membership Level: Active
Re: Trouble posting images from Google Photos
« Reply #2 on: March 19, 2017, 11:06:37 pm »
Yep, that's the process I normally use (Chrome version). It's worked in the past, just not today.
If you can't be a shining example, at least you can be a horrible warning.

Offline bajakirch

  • Crotch Rocket
  • ****
  • Posts: 1227
  • CDA #0481 :-(
  • AREA: North Central Area
  • COG#: 10298
  • Membership Level: Active
Re: Trouble posting images from Google Photos
« Reply #3 on: March 26, 2017, 01:12:04 pm »
Bumping this, since I'm still having the problem.
If you can't be a shining example, at least you can be a horrible warning.

Offline MAN OF BLUES

  • I Need a Life
  • ******
  • Posts: 6928
  • AREA: North Central Area
  • COG#: 5977
  • Membership Level: Active
Re: Trouble posting images from Google Photos
« Reply #4 on: March 26, 2017, 07:52:31 pm »
It's a Google Photos thing

Try going to specific photo in the album, right click and use “Copy Image Address” (in Chrome) or “Copy Image Location” (in Firefox)?

When doing the "copy image address" thing, I find its still necessary to add the brackets and img /img prefix and suffix to that address, unless I'm using something I have on my photobuckt account...

You have to manually add a [xxx] to the beginning
And a [/xxx] to the end... (replace the xxx with img... ) try it, it should work fine... does for me on chrome on laptop, and also my android tablet...

30 YEARS OF KAW.....Rich R. (the other one..)  COG 5977  JUSTAMEMBAHNOW

Offline bajakirch

  • Crotch Rocket
  • ****
  • Posts: 1227
  • CDA #0481 :-(
  • AREA: North Central Area
  • COG#: 10298
  • Membership Level: Active
Re: Trouble posting images from Google Photos
« Reply #5 on: March 26, 2017, 10:12:25 pm »
Testing...

If you can't be a shining example, at least you can be a horrible warning.

Offline bajakirch

  • Crotch Rocket
  • ****
  • Posts: 1227
  • CDA #0481 :-(
  • AREA: North Central Area
  • COG#: 10298
  • Membership Level: Active
Re: Trouble posting images from Google Photos
« Reply #6 on: March 26, 2017, 10:13:22 pm »
Well, lookey-there. It worked.

I'll go try it on the post I was having problems with and see if we're all good.

If you can't be a shining example, at least you can be a horrible warning.

Offline Camper Dave

  • Crotch Rocket
  • ****
  • Posts: 1671
    • The WOG
  • AREA: Southeast Area
  • COG#: Forum
  • Membership Level: Forum Subscriber
Re: Trouble posting images from Google Photos
« Reply #7 on: March 27, 2017, 01:16:22 am »
Hey, don't you love those U-haul trailers!!!
Very reasonably priced way to transport a bike.
I was able to install a hitch and trailer wiring on my Fiat, then rent one of those trailers for a 5 day to run from FL to CT and back for less then 1/2 of what it would have cost to ship my wife's bike. 
<--- is there any mechanism in place to deal with a non- productive, antagonistic, former non- member such as this?

Online Greenie

  • Moped
  • **
  • Posts: 227
  • AREA: Northeast Area
  • COG#: 1019
  • Membership Level: Active
Re: Trouble posting images from Google Photos
« Reply #8 on: March 27, 2017, 08:19:12 pm »
Where does the xxx go?

Offline bajakirch

  • Crotch Rocket
  • ****
  • Posts: 1227
  • CDA #0481 :-(
  • AREA: North Central Area
  • COG#: 10298
  • Membership Level: Active
Re: Trouble posting images from Google Photos
« Reply #9 on: March 27, 2017, 11:15:41 pm »
Yeah, the U-Haul was da bomb. Not to thread-jack my own topic, but I bought a wheel chock for $20 that I was going to install on my beat-up old trailer to go get it. Then someone on another forum reminded me about the U-Haul option. Total cost for the day was $15.45. No-brainer.

Back to the topic at hand...

Things are getting weirder. When I view this topic from my home laptop, my photos show up fine. When I did so from my work computer, I get the big 'minus' sign.

What gives?
If you can't be a shining example, at least you can be a horrible warning.

Offline Swampcat

  • Officer
  • Road Bike
  • ****
  • Posts: 356
  • Editor of The Concourier
  • AREA: Southeast Area
  • COG#: 12154
  • Membership Level: Concourier Managing Editor
Re: Trouble posting images from Google Photos
« Reply #10 on: March 28, 2017, 11:00:09 am »

Things are getting weirder. When I view this topic from my home laptop, my photos show up fine. When I did so from my work computer, I get the big 'minus' sign.

What gives?

I'm going to guess that the sharing privileges on the pictures are restricted so only your account is allowed to see them. Are you logged in on your home computer and not your work computer? That's one possible explanation.
--Ed
2004 C10 ("Shoodaben")
1991 Vulcan 500 ("Lorath")

Send articles/pictures for The Concourier to editor@cog-online.org